12 vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2023. május 24., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
garázdaság és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.124/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 101.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint I., II., és V.r. vádlottak 2021. szeptember 26-án a hajnali órákban Kecskemét főterén szóváltásba keveredtek az ittas állapotban lévő, ukrán nemzetiségű VIII., IX., X. XI., és XII.r. vádlottakkal. A szóváltást követően tömegverekedés alakult ki közöttük, melyhez időközben csatlakozott a III., a IV., a VI. és a VII.r. vádlott is. A verekedés során az I. és III.r. vádlott egy késsel fenyegette meg az ukrán vádlottakat, majd a III.r. vádlott a késsel megszúrta a X.r. vádlottat. Eközben a II.r. vádlott egy pezsgősüveggel fejen ütötte a IX.r. vádlottat. A IX. és a X.r. vádlottak a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A tömegverekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A bíróság - korábban - előkészítő ülésen I., II., III., IV., VI., és VII.r. vádlottakat börtönbüntetésre ítélte. Jelenleg az eljárás V., VIII.-XII.r. vádlottakkal szemben folyik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

2023. május 24-25. 9:00

2023. május 24-én tanúkihallgatással folytatódik az eljárás, majd május 25-én perbeszédek és ítélethozatal várható.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a tárgyaláson az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a sajtó képviseletében legfeljebb 7 fő vehet részt.

Eljáró bíróság: