M.R. és társa

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 17., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
kábítószer birtoklása és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.669/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 126.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az I. r. vádlott kábítószert (extasyt) és új pszichoaktív anyagot fogyasztva a II. r. vádlottal (a barátnőjével) együtt úgy ült autóba, hogy annak 3 éves gyermekét a gyermekülés helyett a pótkerékre ültette. Miután elindultak, a tiszakécskei rendőrök követték őket, azonban a férfi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem Kiskunfélegyháza irányába menekülni kezdett. A bódult állapotban lévő férfi a menekülés során 170-180 km/h sebességgel hajtott lakott területen kívül, valamint több alkalommal is áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ezzel több gépjárművet is megállásra, valamint lassításra kényszerített. Az üldözésbe bekapcsolódott egy másik járőrpáros is, akik szolgálati gépkocsijukkal keresztbe álltak az úton és végül így kényszerítették megállásra a férfit.

A vádirat tartalma szerint a vádlottak mindketten fogyasztottak korábban kábítószert, továbbá a II. r. vádlott a gépkocsi hátsó ülésén elhelyezett új pszichoaktív anyagot (dizájner drogot) a melltartójába rejtette, amit a rendőrök megtaláltak nála.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás tanúkihallgatással folytatódik. A bizonyítási eljárás alakulásának függvényében ítélethozatalra is sor kerülhet.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a tárgyaláson a sajtó képviseletében legfeljebb 7 fő vehet részt.

Eljáró bíróság: