F.M.M.

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 16., hétfő 13.30
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.639/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 130.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2021. május 15-én, az esti órákban egy lakiteleki bár teraszán beszélgetetett egy régi ismerősével (az ügy sértettével), aki ittas volt. A vádlott a sértett egyik kérdésén feldühödött, majd háromszor annak arcába ütött. A sértett védekezésként maga elé emelte mindkét kezét és kérlelte a vádlottat, hogy hagyja abba a bántalmazást. A vádlott ennek ellenére egy sörös üveggel a sértett felé ütött, akinek a kezeit érte az ütés. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 20-án, hajnalban Tiszakécskén egy sétányon belekötött egy másik férfibe. Amikor a férfi nem válaszolt a vádlott kérdéseire, a vádlott az arcába ütött, majd trágár szavakkal szidalmazta a férfi családját és megöléssel fenyegette őket. A vádlott azt követően hagyott fel a bántalmazással, miután meghallotta, hogy a helyszínre rendőri segítséget hívtak. A férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás tanúkihallgatással folytatódik. A bizonyítási eljárás alakulásának függvényében ítélethozatalra is sor kerülhet.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a tárgyaláson a sajtó képviseletében legfeljebb 7 fő vehet részt.

Eljáró bíróság: