D.J és társai

Tárgyalás időpontja: 
2022. július 12., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
embercsempészés bűntette
Ügyszám: 
B.149/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 123.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a szerb állampolgárságú I.r, az albán állampolgárságú II.r. és a koszovói állampolgárságú III.r. vádlott 2021. október 6-án, Belgrádban megállapodtak a török állampolgárságú IV.r. vádlottal, arról, hogy segítenek neki Nyugat-Európába jutni.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a vádlottak 2021. október 10-én találkoztak a szerb-magyar határ közelében, ahová további 4 török származású migráns is érkezett. A IV. vádlott az I. r. vádlott által biztosított gépkocsival felvette a 4 török migránst, majd megkezdte szállításukat Ausztria felé. A gépjármű előtt felvezetőként haladt az I. r. vádlott által vezetett személygépjármű, amelyben utasként helyet foglalt a II. és a III.r. vádlott is. A gépkocsikat a rendőrség még ugyanezen a napon az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyénél igazoltatás alá vonta, majd a vádlottakat elfogta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviseletében legfeljebb 8 fő vehet részt.

Eljáró bíróság: