L.L és társai

Tárgyalás időpontja: 
2022. július 6., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint I., II., és V.r. vádlottak 2021. szeptember 26-án a hajnali órákban Kecskemét főterén szóváltásba keveredtek az ittas állapotban lévő, ukrán nemzetiségű VIII., IX., X. XI., és XII.r. vádlottakkal. A szóváltást követően tömegverekedés alakult ki közöttük, melyhez időközben csatlakozott a III., a IV., a VI. és a VII.r. vádlott is. A verekedés során az I. és III.r. vádlott egy késsel fenyegette meg az ukrán vádlottakat, majd a III.r. vádlott a késsel megszúrta a X.r. vádlottat. Eközben a II.r. vádlott egy pezsgősüveggel fejen ütötte a IX.r. vádlottat. A IX. és a X.r. vádlottak a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A tömegverekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Az ügyészség I-VII.r. vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés-, míg a VIII-XII.r. vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviseletében legfeljebb 15 fő vehet részt.

Eljáró bíróság: