Fk. K.D. és társai

Tárgyalás időpontja: 
2022. június 28., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
embercsempészés és más bűncselekmény
Ügyszám: 
Fk.95/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a szír állampolgárságú II. r. vádlott 2020. szeptemberétől 2020. november 9-ig koordináló és közvetítői szerepben részt vett egy embercsempészéssel foglalkozó csoport tevékenységében. A II. r. vádlott egy ismeretlen személytől WhatsApp alkalmazáson keresztül kapta - a felvétel helyére, a szállítandó személyek számára, a szállítás céljára vonatkozó - utasításokat. Ezeket az információkat a II. r. vádlott továbbította az embercsempész hálózatban sofőrként dolgozó I., III., IV., V., és VI.r. vádlottaknak. A szállítást végző vádlottak rendszerint Baja és Szeged térségében vették fel a gépkocsijukba a migráns személyeket, alkalmanként 2-4 főt, majd az osztrák-magyar határ közelébe, Jánossomorja térségébe szállították őket.

A VII. r. vádlott, aki II. r. vádlott élettársa több alkalommal segített a kommunikációban, továbbította az utasításokat az I., III., IV., V., és VI.r. vádlottak részére. A VIII. r. vádlott, aki a IV. r. vádlott édesanyja gépjárművet bérelt a szállítás lebonyolítása érdekében.

Az ügyészség az I. r. vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében, a II-VI.r. vádlottal szemben fegyházban, míg a VII. és a VIII.r. vádlottakkal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviseletében legfeljebb 15 fő vehet részt.

Eljáró bíróság: