R.T.

Tárgyalás időpontja: 
2021. július 8., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés
Ügyszám: 
B.376/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott (51 éves román állampolgárságú férfi) 2019. októberét követően alkalmi munkavállalóként dolgozott egy gazdálkodónál. 2019. augusztusában ismerte meg az ügy sértettjét, akivel érzelmi kapcsolat alakult ki, azonban ez nem volt tartós. Ennek oka, hogy a sértett nemcsak a vádlottal tartott fenn közelebbi kapcsolatot, amit a vádlott kifogásolt.

A vádlott és a sértett rendszeresen fogyasztottak alkoholt, és a vádlott ittas állapotban többször is indulatosan kiabált a sértettel, aminek oka a féltékenység volt.

A vádlott és a sértett 2020. március 14-én együtt ittak egy büfében és mind a ketten ittas állapotban kerültek. A sértett mozgása bizonytalanná, beszéde alig érthetővé vált. A vádlott az este folyamán több alkalommal veszekedett, kiabált a sértettel azért, mert más férfiakkal táncolt. Ennek során a sértettet lökdöste, illetve egy padra lökte. 23 óra 30 perc körül indultak el a vádlott által bérelt tanyába. Az úton ismét veszekedés alakult ki, melynek során a vádlott ököllel többször is megütötte a sértett arcát, majd miután a sértett földre esett, őt testszerte vállon, gyomron, hason és lábon rúgta. A sértett megpróbált tovább menni, a vádlott azonban ismét megütötte és megrúgta őt, majd a vállára vette a sértettet. A sértett kabátja és mellénye ekkor elszakadt és a nő a földre zuhant, a vádlott pedig 29 méter hosszan vonszolta őt, majd az albérletben az ágyra fektette, a sértett ekkor azonban már nem élt.

A sértett halálát fejsérülése okozta.

A bántalmazást követően a vádlott értesítette a munkáltatóját azzal, hogy a sértett lehet, hogy már nem él, a munkaadó pedig azonnal szólt a mentőknek és a rendőrségnek.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Várhatóan ítélethirdetésre kerül sor.

A tárgyalóterem befogadóképességére és a járványügyi helyzetre tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt

(sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a tárgyaláson a sajtó képviseletében legfeljebb 12 személy részvétele biztosítható.

Eljáró bíróság: