R.L.L.

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 14., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.119/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 130.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2020. július 9. napján 22 óra 30 perckor leszólította az utcán a sértettet, tőle cigarettát kért. A sértett a kérést megtagadta és tovább ment, azonban a vádlott ekkor követni kezdte, és ismételten cigarettát, majd készpénz kért tőle. A sértett a vádlott kérését megtagadta, melynek hatására a vádlott a sértettet lökdösni kezdte, vele dulakodott, 3 alkalommal a sértettet a földre lökte. A földön fekvő sértett ruházatát átkutatva jogtalanul eltulajdonított tőle 1 csomag cigarettát, egy öngyújtót, valamint egy mobiltelefon készüléket.

A vádirat továbbá azt is tartalmazza, hogy a vádlott 2020. július 9. napjának 17 óra 25 percekor a kecskeméti vasútállomáson szóváltásba keveredett az állomás vendéglátóipari egységben dolgozó alkalmazottal. Ezt hallva az ott tartózkodó sértett rászólt a vádlottra, majd közöttük is szóváltás alakult ki, melynek következtében a vádlott egy alkalommal ökölbe szorított kezével megütötte a sértett arcát, aki az ütés hatására a földre került. A vádlott ezt követően a sértettet egy alkalommal megrúgta. A sértett – a vádlott cselekményének következtében - 8 napon belüli sérüléseket szerzett.

A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A tárgyalóterem befogadóképességére és a járványügyi helyzetre tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviselőinek és a hallgatóságnak az együttes létszáma legfeljebb tizenhárom lehet

Eljáró bíróság: