R.A.T.

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 14., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
csalás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.111/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 126.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint 2017. február 11. és 2018. november 23. napja között a vádlott (egy 23 éves tárnoki férfi) hamis profil használatával rendszeresen tett közzé olyan valótlan tartalmú hirdetéseket, amelyekben műszaki cikkeket hirdetett pénz-visszafizetési garanciával, kedvezményes hitel lehetőséget kínált vagy szerencsejátékkal (lottó, tipp mix) kapcsolatos biztos tippeket ígért. A vádirat azt is tartalmazza, hogy a vádlott – a fent említett időszakban – egy közösségi oldalon véletlenszerűen megkeresett felhasználókat és azt állította, hogy online sportfogadásokkal foglalkozik, és biztos tippjei vannak, amely alapján garantált a siker. Azt ígérte a sértetteknek, hogy ha rendszeresen utalnak neki előre meghatározott összegeket és elérik a 100.000 forint tőkét, akkor napi 30.000-40.000 forint hozamban részesülhetnek. A vádlott minden esetben a vételár vagy az előre megbeszélt tőke kifizetését követően elérhetetlenné vált. A vádlott a 61 sértettnek összesen 2.323.770 forint kárt okozott, amelyből az eljárás során 309.000 forint megtérült.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart. Az ügyészség a vádlottal egyezséget kötött, így várhatóan határozathozatalra kerül sor.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviselőinek és a hallgatóságnak az együttes létszáma legfeljebb hét lehet.

Eljáró bíróság: