D.Sz.

Tárgyalás időpontja: 
2021. március 3., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
lopás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.327/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 131.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott (egy 37 éves fülöpjakabi férfi) és ismeretlenül maradt társa 2018. szeptember 20-án 22 óra körül megjelentek egy gépkocsi és traktorkereskedéssel foglalkozó cég telephelyénél. A telephely körüli drótkerítést letaposták, bementek az ingatlanra, majd az irodaépület falán elhelyezett biztonsági kamerákat úgy fordították, hogy azok ne rögzítsék a jelenlétüket. Az épületbe a nyitott hátsóajtón keresztül bementek és az egyik irodahelyiségben megtaláltak egy kétajtós vaslemez szekrényt, amelynek ajtaját felfeszítették és kivettek belőle egy 4.500.000 forintot tartalmazó borítékot. A készpénzen kívül magukkal vittek egy 60.000 forint értékű üres bútorszéfet is. Ezzel összesen 4.570.000 forint kárt okoztak.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy a vádlott és társa 2018. december 19-én megjelentek egy kikőrösi cég telephelynél, ahol a betonkerítésen átmásztak. Az egyikük az irodaépület ablakát egy feszítővassal befeszítette, bemászott a helyiségbe, ahol a készpénzt tartalmazó kettő darab széfet felfeszítette és az abban tartott készpénzt egy utazótáskába pakolta. Ezt követően a vádlott és társa a helyszínről egy garázssor irányába menekültek, ahol egy esőcsatornába elrejtették a bűncselekményhez használt eszközöket. A vádlott másnap kora délután Helvécia területén egy szőlőlugasban elásta a két üres széfet. Az okozott kár 34.112.000 forint.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A tárgyalóterem befogadóképességére és a járványügyi helyzetre tekintettel az

előzetes sajtóregisztrációt

(sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviselőinek és a hallgatóságnak az együttes létszáma legfeljebb hét lehet.

Eljáró bíróság: