J.Á.I. és társa

Tárgyalás időpontja: 
2021. február 19., péntek 12.00
Ügy tárgya: 
különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés
Ügyszám: 
B.247/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az ügy sértettje és I.r. vádlottja (69 éves férfi) jó ismerősök voltak. Mind a ketten alkoholizáló életmódot folytattak csakúgy, mint a II.r. vádlott (48 éves férfi), aki az I.r. vádlott szomszédja volt.

2018. december 31-én a sértett megjelent az I.r. vádlott lakásán, ahol nagy mennyiségű bort fogyasztottak el közösen. A sértett többször „beszólt” a vádlottnak, akinek a barátnőjét kurvának és tolvajnak nevezte. Ezt követően a sértett lefeküdt aludni. Éjjel az I.r. vádlott rátámadt és testszerte megütötte., megrúgta, járóbotjával is bántalmazta. Ezután áthívta a II.r. vádlottat azzal, hogy „baj van”. Miután a II.r. vádlott megérkezett, az I.r. vádlott tovább folytatta a sértett bántalmazását a járóbotjával mintegy 20-30 percen keresztül, a sértett csak jajgatni és nyöszörögni tudott, felkelni nem. Ezalatt a II.r. vádlott egy másik helyiségben tartózkodott és nem mert a sértett segítségére kelni, mert korábban előfordult olyan, hogy az I.r. vádlott őt is megverte. A sértett többszörös töréseket szenvedett el.

Ezt követően a vádlottak kivitték őt az utcára és magára hagyták (a hőmérséklet fagypont körül volt).  A sértettre egy járókelő figyelt fel, mintegy másfél óra múlva, de életét már nem lehetett megmenteni. Az ügyészség az I.r. vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, míg társát segítségnyújtás elmulasztásával vádolja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság ítéletet hirdet.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a tárgyalási napon a sajtó képviselői részt vehetnek.

Eljáró bíróság: