B. R. és társai

Tárgyalás időpontja: 
2021. február 10., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.513/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 133.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az I. rendű vádlott (egy 45 éves tiszajenői férfi) 2018. szeptember végétől 2019. október végéig rendszeresen értékesített a II. rendű vádlottnak (egy 45 éves kecskeméti férfi) készpénzért és egyéb vagyontárgyakért (aranynyaklánc, gépjármű) cserébe „púder” illetve „kristály” fantázia nevű, új pszichoaktív anyagnak minőrülő port Szentkirályon, Jászkarajenőn és Tiszavárkonyon. A II. rendű vádlott az így megvásárolt anyagot tovább értékesítette Kecskeméten az ügy V. rendű vádlottjának és egy, az eljárás során ismeretlenül maradt személynek. Az ügy III. rendű vádlottja (egy 49 éves kecskeméti nő) a II. rendű vádlott volt élettársa, aki rendszeresen közreműködött a „por” eladásában. Az I. rendű vádlott a fentieken túlmenően 2019. október 28. napján a II. rendű vádlottnak ajándékozott amfetamint tartalmazó sárgásfehér színű port, ami kábítószer.

A kereskedelemből az I. rendű vádlottnak 787.200 forint értékű, míg a II. rendű vádlottnak 393.500 forint bevétele keletkezett.

Az ügyészség az ügy IV.r vádlottját (31 éves kecskeméti férfi) azzal vádolja vádirat azt is tartalmazza, hogy az I. rendű vádlottól 2019. október 28-án  770.000 forintért vásárolt „port, amit tovább akart értékesíteni.

Az V. rendű vádlottal (57 éves kecskeméti férfi) szemben 2019. július 9. napján foganatosított rendőri intézkedés során sor került vizeletmintavételre, amelynek eredménye alapján megállapítható volt, hogy a mintavételt megelőzően kokaint fogyasztott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart. Az I. rendű vádlottal az ügyészség egyezséget kötött, így esetében várhatóan határozathozatalra kerül sor. A vádlott társak vonatkozásában - az eljárás eredményének függvényében -szintén  határozatot hozhat a bíróság.

A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően az előkészítő ülésen a sajtó képviseletében legfeljebb öten  vehetnek részt.

Eljáró bíróság: