Á.J.

Tárgyalás időpontja: 
2020. december 17., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés kísérlete
Ügyszám: 
B.104/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak, azonban köztük a kapcsolat megromlott, a sértett 2019. áprilisában a vádlottól külön költözött. A vádlott ezt nem vette tudomásul, ettől kezdve a sértettet rendszeresen telefonon felhívta, illetve annak munkahelyén (egy boltban) naponta (akár többször is) felkereste, mindezt az életébe önkényesen beleavatkozó módon.

A vádlott a volt élettársát telefonon és személyesen is fenyegette, hogy tönkre teszi, ha nem megy vissza hozzá, ezért a sértett 2019. június 24-én feljelentette őt zaklatás miatt. Ennek ellenére a vádlott folytatta a zaklatását, közvetett módon utalt arra is, hogy meg fogja ölni; emiatt a sértett a védelme érdekében biztonsági őrt fogadott.

A vádlott 2019. július 24. napján 16 óra körüli időben egy lefűrészelt csövű, csőre töltött sörétes vadászpuskával – volt élettársa megölésének szándékával – a boltba ment, a fegyvert a sértettre irányította, és közölte vele, hogy megöli őt.

A biztonsági őrként a helyiségben tartózkodó férfi közbelépett, megragadta fegyver csövét úgy, hogy az ne emberre irányuljon, majd dulakodás közben (a sértett közreműködésével) sikerült a vádlottat lefegyvereznie; a dulakodás közben a fegyver elsült, a lövés azonban sérülést nem okozott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

: Várhatóan határozat hirdetésre kerül sor.

Az előzetes sajtóregisztrációt

 (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a tárgyaláson a sajtó képviselői részt vehetnek.

Eljáró bíróság: