T-né H.E.

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 16., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.178/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett egy közösségi oldalon ismerkedtek meg 2018. végén – 2019. elején. A sértett Dávodon bérelt egy ingatlan azért, hogy oda közösen beköltözzenek. Ennek megfelelően a vádlott 2019. május 6. napján bejelentkezett az ingatlanba. A vádlott nem dolgozott és ellátásban sem részesült, míg a sértett közmunkásként dolgozott és alkalmi munkát végzett. A vádlott és a sértett között gyakran alakult ki veszekedés és vita, ugyanis a vádlott a házimunkát nem végezte el, valamint további alkalmi munkák végzésére ösztönözte a sértettet. Az együttélés alatt az érzelmi kapocs sem alakult ki közöttük. Az állandó viták és veszekedések miatt a sértett 2019. június elején felszólította a vádlottat, hogy költözzön el, a vádlott azonban erre nem volt hajlandó, hanem még rendőri intézkedést is kért arra hivatkozással, hogy a sértett bántalmazta, ami nem felelt meg a valóságnak.

A vádlott egy alkalommal a sértett ruháit egy zsákban a lakás elé rakta és azt hazudta a sértettnek, hogy az ingatlant egy ismerőse megvásárolta.

2019. július 7. napján a vádlott és a sértett ismét összevitatkoztak, amikor a sértett megpofozta a vádlottat, aki ezt követően egy bottal a sértettre ütött. A sértettet az ütés a nyakánál érte és rövid idő múlva – miután előtte fájdalomcsillapítót vett be - az eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelte, de segítséget nem hívott, hanem az eszméletlen sértett fejére egy szemeteszacskót húzott, azt a nyakán szorosan megkötötte. Ezt követően a lábára egy kötelet kötött, majd a sértett testét egy gödörbe húzta és ott vegyi anyaggal leöntötte, majd növényi részekkel betemette.

A sértett után a munkatársai érdeklődte, ekkor a vádlott a sértett telefonjáról üzeneteket küldött a saját telefonjára azt a látszatot keltve, hogy külföldön dolgozik. Néhány nap múlva a vádlott a sértett testét egy szemetesgödörhöz húzta, ismét vegyi anyaggal öntötte le, majd elhantolta. A sértett halálát fulladás okozta.

A Főügyészség a vádlottat aljas indokból védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Ítélethirdetésre kerül sor

Az előzetes sajtóregisztrációt (sajtoregisztracio_bacs@birosag.hu) követően a tárgyalási napon a sajtó képviselői részt vehetnek.

Eljáró bíróság: