P.I.R.

Tárgyalás időpontja: 
2020. június 23., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
hivatalos eljárás színlelésével elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.170/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 130.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint 2019. április 4. napján a 43 éves férfi felkeresett egy szexuális szolgáltatást nyújtó személyek hirdetésével foglalkozó honlapot, majd felhívta az ott regisztrált sértetett, azért, hogy vele 50.000,-Ft összegért létesítsen alkalmi szexuális kapcsoltot.

A férfi – az előzetes megállapodásnak megfelelően- egy kecskeméti áruház parkolójában felvette a sértettet, majd a gépkocsijával elindultak Nagykőrös irányába. Kecskemét-Katonatelepet térségét elhagyva a járművel lekanyarodtak egy erdős részhez, ahol a vádlott a kocsiból kiszállva megragadta a sértett nyakát, lenyomta az üléshez, majd közölte vele, hogy ő egy nyomozó és elkapta a prostitúciós tevékenység miatt. A vádlott megmutatta a rajta lévő fegyvertartó övet a sértettnek, a benne fegyvernek látszó tárgyakkal, majd a sértettet a gépkocsiból kirángatta, a földön hasra fektette, ököllel több alkalommal megütötte a fejét. Ezt követően hátracsavarta a sértett karjait és ragasztószalaggal megkötözte, e közben megfenyegette, hogy lábon lövi, ha nem engedelmeskedik neki. Miután a vádlott a sértetett felállította, a gépjármű hátsó oldalához vezette és felszólította, hogy vetkőzzön le. A sértett kihasználva azt, hogy vádlott a gépjármű elejéhez ment, megkötözve, személyes tárgyait hátrahagyva elfutott a helyszínről, és elbújt a közelben.

A sértett 8 napon belüli sérüléseket szenvedett el, így magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőző pontosan meg nem határozható időpontban több fajta kábítószert is fogyasztott.

A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart, azonban a vádlott kihallgatása a BV Intézetből fog történni, távmeghallgató eszköz útján

Eljáró bíróság: