M.R.

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 14., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer birtoklásának bűntette
Ügyszám: 
B.428/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint  a szerb állampolgárságú (37 éves férfi) vádlott elhatározta, hogy a feleségével közös tulajdonú, BRBS 912 forgalmi rendszámú, montenegrói honosságú VW Transporter kisbusszal – a kisbusz üzemanyag-tartályában elrejtve – kábítószert fog szállítani Hollandiába, Amszterdamba egy Gábor nevű személy részére.

A vádlott 2018. december 28. napján 12 óra 10 perckor a Tompa közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre Magyarországra az általa vezetett és a felesége nevén lévő BRBS 912 forgalmi rendszámú, montenegrói honosságú VW Transporter kisbusszal.

A vámvizsgálat alkalmával a gépkocsi üzemanyag-tartályában – az üzemanyagban – vákumfóliával és barna ragasztószalaggal körbetekert, növényi anyagokat tartalmazó csomagokat fedeztek fel, melyből a szemle során 41 db csomagban összesen 16285 gramm nettó tömegű növényi anyag került lefoglalásra.

A lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket – köztük delt-9-THC-t tartalmaznak. A kannabisz és a delta-9-THC a Btk. 459.§ (1) bekezdése 18. pontja alapján kábítószernek minősül. A lefoglalt anyag totál-THC tartalma 3187 gramm, ami meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 27-szerese, de meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát is, annak 266 %-a, azaz mintegy 2,7 szerese.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás  a vádlott kihallgatásával és okiratok ismertetésével folytatódik. A bizonyítási eljárás alakulásának függvényében akár határozathozatalra is sor kerülhet.

Eljáró bíróság: