Cs. O. E. és 13 társa

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 18., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.317/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 101.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint az I. r. és a II. r. vádlottak 2015 áprilisában elhatározták, hogy az I. r. vádlott kapcsolatait kihasználva, a II. r. vádlott vagyonából kristály fantázia nevű új pszichoaktív anyagot fognak vásárolni és azt széleskörben értékesítik. Ennek keretében 2015 áprilisa és 2016 augusztusa között számos alkalommal vásároltak összesen 1.5- 2 kg ilyen anyagot Budapest környékéről és azt kiporciózást követően a fogyasztóknak 0,1 grammonként 1.000.-forintért adták el, amelyből megközelítőleg 15 millió forint haszonra tettek szert.

A II. r. vádlott 2016. augusztusában felhagyott az I. r. vádlottal folytatott közös kereskedelemmel és azt letartóztatása megszüntetését követően egyedül Tatárszentgyörgyön folytatta tovább, addig míg nála közúti ellenőrzés során tablettákat nem találtak. Az I. r. vádlott egy ideig így egyedül folytatta az üzletet, míg abba 2016 szeptemberébe a fogyasztók kiszolgálásával bevonta lányát és annak élettársát, a VII. r. vádlottat is. 2017. januárjáig a VII. r. vádlott számos személynek adott el a kicsomagolt anyagból. Az I. r. vádlott fogyasztási célból 2016. december 31. napján csekély mennyiségű kábítószert - MDMA-t - tartalmazó tablettákat is beszerzett. A III. r. vádlott 2016. januárjában kezdett kristályt árulni, melybe feleségét a VIII. r. vádlottat, és lányát a IX. r. vádlottat is bevonta akként, hogy az utasítása szerint távollétében értékesítették az anyagot. A kereskedelemből legalább 335.000.-Ft bevételre tettek szert. A IV. r. vádlott szintén 2016 januárjától értékesített kristályt kecskeméti lakóhelyén. Az anyag megvásárlása során a III. r. vádlott is több alkalommal jelen volt. A IV. r. vádlott az üzletbe szintén bevonta feleségét, az V. r. vádlottat, aki 95 alkalommal adott el fogyasztóknak kristályt. Ebből legalább 311.000.-forint bevételt szereztek. A X. r. vádlott 2016 augusztusa és 2017 januárja között folytatott kristálykereskedelmet kecskeméti családi házában. A X. r. vádlott ezen túl a XIII. r. vádlottól kapott kábítószert is elfogyasztotta. A fiatalkorú VI. r. vádlott a IV., V. és X. r. vádlottak távollétében árulta a kristályt. A XIII. r. és XIV. r. vádlott 2015 novembere és 2016 áprilisa között kapcsolódott be a kristályértékesítésbe, amelyből legalább 750.000.-Ft összegű vagyont szereztek. A XIII. r. vádlott több alkalommal adott el anyagot a XI. r. és XII. r. vádlottaknak.

 

Az I., II., III., IV., V., VII., VIII., IX., X., XI., XII. r., XIII. r. és XIV. r. vádlottakkal szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a fiatalkorú VI. r. vádlottal szemben fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Eljáró bíróság: