B.I.

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 4., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
334/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 124.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az 55 éves vádlott és az ügy sértettje 1986. óta éltek élettársi kapcsolatban. A sértett a bűncselekmény elkövetésének idején egy 67. életévében járó többszörös megbetegedésben és testi gyengeségben szenvedő, nehezen mozgó nő volt. A vádlott és a sértett között rendszeresek voltak a viták, veszekedések, amelyek tettlegességig nem fajultak.

A vádlott 2018. december 15. napján ittas állapotban rátámadt a sértettre, akit két üres üveggel fejbe vágott, majd a mellkasára térdelt és egy 13 centiméter pengehosszúságú késsel többször megszúrta. A sértett próbált ugyan védekezni, azonban esélye sem volt a 105 kg testsúlyú vádlottal szemben. A sértett a bántalmazás következtében 21 rendbeli zúzódásos sérülést, többszörös töréssel járó sérülést szenvedett. A szúrás következtében a mellürege megnyílt, ennek következtében vérvesztés és vérzéses sokk alakult ki, ami a halálához vezetett. A vádlott a sértett holttestét az ágyon hagyta és letakarta. A későbbiek során a fiának elmondta a történteket, aki riasztotta a rendőrséget és a mentőket.

Ezt követően a vádlott öngyilkossági szándékkal tüzet gyújtott a lakásban, a gázpalackot leszerelte a tűzhelyről és a kanapéra feküdt. A gázkoncentráció miatt csak a véletlenen múlt, hogy nem következett be robbanás.

A Főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és közveszélyokozás bűntettével vádolja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülésre kerül sor

Eljáró bíróság: