V.T.

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 17., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.581/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott egy ellene emberölés bűntette miatt indult eljárásban – a felelősségre vonás elkerülése érdekében – Spanyolországba menekült.

2012-ben visszatért Magyarországra, majd azért, hogy a vele szemben kiszabott szabadságvesztés végrehajtását elkerülje egy nem létező román állampolgár nevére kiállított hamis, román személyi igazolvánnyal és vezetői engedéllyel jelentette be magát az Országos Személy- nyilvántartási Rendszerbe. Magát ennek a fiktív román állampolgárnak kiadva magát szerződést kötött egy csávolyi ingatlan megvételére, ahol kábítószert termesztett. Amikor ezért őrizetbe vették szintén hamis román igazolvánnyal igazolta magát. Ekként írta alá az őrizetbe vételi határozatot és a nyomozási bíró előtt tartott ülésen is így mutatkozott be.

A vádlott a vádirat szerint cannabis-t termesztett egy budapesti és egy uszódi ingatlanban is. Összesen 2013 márciusa és 2016 októbere között minimum 1409 tő kábítószert termesztett azért, hogy azt értékesítse.

Mindezen túlmenően a csávolyi ingatlanban egy öntöltő pisztolyt is tartott engedély nélkül a hozzátartozó tárral, hangtompítóval, valamint lőszerekkel együtt. Ezen a helyen az áramot engedély nélkül vételezte egy illegális kábel segítségével az árammérő berendezés megkerülésével. Ezzel 834.141.- forint kárt okozott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A tárgyalás iratismertetéssel és videófelvételek lejátszásával folytatódik.

Eljáró bíróság: