R. B.

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 3., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.55/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 133.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege: A vád szerint a 30 éves kecskeméti vádlott 2018. április 12. napján reggel 6 óra körüli időben besurrant egy kecskeméti társasházba és két sértettől tulajdonított el különböző értékeket, így táskát, bakancsot és horgászasztalt. Az egyik sértett azonban megzavarta cselekménye közben, akinek felszólításra visszaadta az ellopni kívánt gáztűzhelyalkatrészeket. Még ugyanezen a napon a vádlott bement egy másik társasházba is, ahonnan az egyik lépcsőfordulóban lévő kaktuszt próbálta meg elvinni. A vádlott cselekményét azonban két nő is észrevette, akik a virág visszaadására szólították fel a férfit, aki ennek nem tett eleget és a növénnyel együtt távozott a helyszínről. Később ismét visszatért ugyanabba a társasházba és egy közel 8.000.-forint értékű pálmanövényt lopott el. Ezt követően egy 86 éves férfi lakása elől próbálta meg elvinni muskátlikat, azonban az idős sértett ezt észrevette és felszólította a vádlottat, hogy adja vissza neki a virágokat. A férfi ennek nem tett eleget és könyökével félrelökte az idős urat, aki emiatt kibillent az egyensúlyából és a csuklóját a lépcsőkorlátba ütötte be és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az idős sértett a menekülő vádlott után ment és megpróbálta őt feltartóztatni, aki emiatt ököllel arcon ütötte a sértettet, akinek sikerült kivédenie a támadást. A vádlott agresszív viselkedése következtében a sértett felhagyott a vádlott üldözésével. Az eseményeket egy nő is látta, aki szintén megpróbálta feltartóztatni a vádlottat, de a férfi könyökével ellökte magától a sértettet, aki szintén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott így végül a virágokkal együtt hagyta el a helyszínt.

A vádlottal szemben az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben tárgyalást tart, amelyen tanúk kihallgatására kerül sor. A bizonyítási eljárás eredményétől függően akár ítélethirdetés is várható.

Eljáró bíróság: