Fk. B. E. és 4 társa

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 10., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette
Ügyszám: 
B.90/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint a lajosmizsei, illetve (V. r. vádlott) jászladányi illetőségű vádlottak (4 férfi és 1 nő) új pszichoaktív anyagnak minősülő, a köztudatban kristálynak, zsályának, herbálnak nevezett anyagot értékesítettek Lajosmizsén. Ennek érdekében 2014. évtől az I. r. vádlott szerezte be az anyagot a feleségének, a II. r. vádlottnak a tudtával. A vádirat tartalmazza azt is, hogy az egyik lajosmizsei lakos a kiskorú gyermekét küldte át az I. r. vádlott lakásához, hogy olyan kábító hatású anyagot vásároljon, amelytől a környékbeli gyerekek – akik szintén az I.r. vádlottól vásároltak - dülöngélnek.

Az I. r. vádlott az anyagot részben az V. r. vádlottól szerezte be, míg a III. r. és IV. r. vádlottak abban működtek közre, hogy a vevőkhöz a megrendeléseket elszállították az érte járó pénzt pedig átvették.

Az I. r. vádlott minimum 600.000 forint haszonra tett szert a fenti tevékenységéből, amelyet családja megélhetésére fordított.

A nyomozó hatóság 2016. január 19. napján a vádlottak lakásának környékén egy tó partján megtalálta és lefoglalta az oda rejtett anyagokat.

Az I. r. és II. r. vádlottak kiskorú gyermeküket és a nevelésük, felügyeletük alatt álló egyik rokonukat is felhasználták arra, hogy a vevőkhöz a kábítószert és az új pszichoaktív anyagot eljuttassák.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

ÍTÉLETHIRDETÉS

Eljáró bíróság: