dr. Á. A. I. és társai

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 18., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
közokirat-hamisítás bűntette
Ügyszám: 
B.223/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 101.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a 12 vádlott 2014-ben hamis okiratok alapján ténylegesen nem működő gazdasági társaságokat alapítottak, valamint már működő cégeket névlegesen értékesítettek, amelyhez az 52 éves I. r. vádlott jogtanácsosként hamis társasági szerződéseket, változás,- és cégbejegyzéshez szükséges iratokat készített el és nyújtott be a cégbírósághoz. A gazdasági társaságok névleges értékesítése céljából üzletrész átruházási szerződést és taggyűlési jegyzőkönyveket is hamisítottak, amelyeket a vádlottak jegyzőkönyvvezetőként vagy jegyzőkönyv-hitelesítőként írtak alá. A II., a III., a IV. r. az V. r., a XI. r. vádlottak anyagi ellenszolgáltatás fejében vállalták egy-egy gazdasági társaság névleges ügyvezetésének ellátását. A valós tevékenységet nem végző 12 cég alapító és változásbejegyzéshez szükséges iratainak cégbíróságra történő benyújtásával a vádlottak hozzájárultak ahhoz, hogy a közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerüljenek bejegyzésre.

Az I. r., a II. r. és az V. r vádlottakkal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, az VI. r. vádlottal szemben közérdekű munka, a XII. r. vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására, míg a III., a IV. r., VII., a VIII. r. a IX. r., X. és XI. r. vádlottak próbára bocsátására tett indítványt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás 2019. február 18. napján vádismertetéssel és a vádlottak kihallgatásával kezdődik. Előreláthatóan 2019. február 20. napján iratismertetésre kerül sor, míg a bizonyítási eljárás függvényében 2019. február 22. napján akár ítélethirdetés is várható.

Eljáró bíróság: