A. Z. M. és 36 társa

Tárgyalás időpontja: 
2019. január 24., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.533/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
II. em. 229.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a 64 éves fülöpházi I. r. vádlott és az 54 éves tiszakécskei II. r. vádlott 2014 szeptembere és 2015 májusa között megállapodtak abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében hamis szerb vezetői engedélyeket és lakcímkártyákat, valamint román állampolgárságú, Magyarországon alkalmi munkavállalás céljából tartózkodó személyek és magyar állampolgárok részére különböző hamis okmányokat, bizonyítványokat és egyéb végzettséget igazoló dokumentumokat készítettek el. A hamis okmányok legyártásához az I. és a II. r. vádlott a megbízóktól eredeti okmánymásolatokat és fényképeket kértek el. A hamis okmányokat a II. r. vádlott készítette el, aki vagy saját maga, vagy az I. r. vádlott közreműködésével juttatta el azokat a többi vádlott, azaz a megrendelők részére.

Az I. és II. r. vádlottak részére a megrendelők a hamis közokiratok elkészítéséért közel 5 millió forintot és 2600 eurót fizettek.

Az ügyészség az I. és a II. r vádlottal szemben szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, a XXVIII. r. vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását, míg a többi vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás tanúkihallgatással folytatódik.

Eljáró bíróság: