B.I.

Tárgyalás időpontja: 
2018. szeptember 20., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
295/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a 62 éves kiskőrösi vádlott 2017. december 17. napján 11 óra körüli időpontban a vádlott ittas állapotban szóváltásba keveredett az élettársával, majd dulakodni kezdett vele. A sértett a testvére segítségére sietve próbálta a vádlottat lenyugtatni, de mivel ez nem sikerült, az éppen ott tartózkodó nőt és annak leányát kiküldte a házból. A nő lánya az udvaron 11 óra 38 perckor felhívta telefonon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatási Tevékenységirányító Központját azért, hogy segítséget kérjen. Ezt követően édesanyjával elhagyta az ingatlant.

A vádlott időközben egy L alakú, 40 cm hosszú vaseszközt és egy fanyelű, 150 mm pengehosszúságú kést felkapva dulakodni kezdett az őt továbbra is nyugtatni próbáló sértettel, s ennek során a vádlott a késsel szemből, alulról felfelé irányuló és oldalról kaszáló mozdulattal három alkalommal hastájékon és mellkason szúrta a sértettet. A sértett a szúrások következtében közvetlen életveszéllyel járó sérülést szenvedett el. A halálos kimenetelt a szakszerű orvosi ellátás hárította el.

A vádlott ezután a helyszínre érkező, szolgálati egyenruhát viselő, a bűncselekményt észlelő és szabályszerűen intézkedő rendőrök felé fordult, s amikor a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében az egyikük a kést tartó, jobb kezére ütött a gumibotjával, a kést nem engedte el, hanem a kezét hátralendítve erőteljes mozdulattal a közelében tartózkodó rendőr hasa irányába szúrt. A sértettet a szúrás azért nem találta el, mert észlelve a támadó mozdulatot, a támadás elől hátravetve kifordult, így a kés előtte haladt el. Ezt követően az intézkedő rendőrök a vádlottat együttesen lefegyverezték, földre vitték.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A tárgyalás a vádirat ismertetésével és a letartóztatott vádlott kihallgatásával kezdődik.

Eljáró bíróság: