D.F.

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 7., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
165/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint 2016. június 4. napján az esti-éjszakai órákban a Tiszakécskén egy szórakozó helyen zenés rendezvény volt.

Itt szórakozott - több szórakozóhelyet is érintve – az ügy három sértettje is a barátaikkal.

Szintén szórakozási céllal érkezett a 25 éves román állampolgárságú vádlott is. 21 óra tájban a vádlott és ismerőse, egy padon ült, amikor az egyik sértett és néhány társa odament hozzájuk és a padot, amin ültek, lökdösni kezdték, próbálták alóluk kihúzni. A vádlott ismerősének határozott fellépésére ekkor se vita, se veszekedés nem alakult ki.

Az éjszaka folyamán azonban az ekkorra már ittas vádlott az egyik bárban - az esti atrocitás miatt - kötözködni kezdett a sértettek társaságával.

Amikor a sértetti társaság átment egy másik szórakozóhelyre, a vádlott utánuk ment és tánc közben lökdösődött, a sértettek társaságában lévő lányokkal akart táncolni, akik viszont ezt nem akarták. Emiatt szóváltás történt, mely során a vádlott a kését is elővette, megmutatta. A szórakozóhely előtt is összeszólalkozott a vádlott a sértetti társasággal és azt kiabálta, hogy elvágja a torkukat.

Hajnal egy óra tájban a szórakozóhelyről együtt jött ki a három sértett, akik a vádlott fenyegetőzése miatt jobbnak látták, ha távoznak.

Az egyik bár közelében, egy fa mögül állt elébük hirtelen a vádlott azzal a felkiáltással, hogy bajt akarnak-e, és késével a három sértettet megsebesítette.

A sértettek közül ketten 8 napon belüli, míg társuk 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Kettőjük esetében az életveszélyes állapot kialakulásának elmaradása csupán a szerencsén múlott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás a perbeszédekkel folytatódik, ítélethirdetés nem lesz.

Eljáró bíróság: