Cs.Gy.

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 8., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete
Ügyszám: 
B.499/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 27.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott (34 éves kecskeméti férfi) féltékenységből rendszeresen bántalmazta az élettársát (az ügy sértettje). A vádbeli napon (2016. november 12.) több ízben vascsővel és ököllel is test szerte megütötte, miközben azt hangoztatta, hogy a sértett nem hagyja el élve a tanyájukat. Miután a sértett az ütlegeléstől elájult, őt vízzel fellocsolta.

Ezt követően a konyhai kanapén fekvő sértett két kezét összekötözte egy madzaggal, melynek másik végét a kanapé karfájához kötötte. Nevezettet személyi szabadságától ezért fosztotta meg, hogy ne tudjon elszökni, vagy segítséget kérni, amíg ő elmegy dohányért.

Miután a vádlott visszatért a házba, a sértettet eloldozta, majd megengedte neki, hogy megfürödjön a kádban.

A délután folyamán a vádlott mobiltelefonon felhívta lánytestvérét és arra kényszerítette a sértettet, hogy sorolja fel neki, hogy a vádlott mely rokonaival volt szexuális kapcsolata, majd a telefont visszavéve közölte, hogy meg fogja ölni élettársát. A vádlott testvére a történtekről értesítette a sértett rokonait, akik telefonon segítséget kértek a rendőrség tevékenység irányító központjától.

A rendőrjárőr 21.06. órakor ért a helyszínre, azonban a kaput leláncolva találták, a megkülönböztető fény-és hangjelzés ellenére sem jött ki senki a házból. A rendőrök érkezését a vádlott is észlelte, a házat elsötétítette, a sértettre pedig ráparancsolt, hogy maradjon csöndben, mert különben a vascsővel agyonüti. Miután a rendőrök eltávoztak, a vádlott ismételten felhívta a nővérét, hogy jöjjenek el értük gépkocsival és menekítsék ki őket, azonban az ismételt bejelentések hatására a rendőrjárőr 23.29. órakor újra megjelent és behatolt a házba, majd megtalálta a WC mellett egy pokróc alatt rejtőző vádlottat és a súlyosan sérült sértettet, akinek kórházba szállításáról intézkedtek.

A sértett az időben elhúzódó, súlyos bántalmazása kapcsán 8 napon túl, ténylegesen kb. 90 nap alatt gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Amennyiben a sértett nem részesült volna orvosi ellátásban, akkor a halála feltehetően 48-72 órán belül bekövetkezett volna.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az eljárás a vádismertetéssel és a vádlott kihallgatásával kezdődik.

Eljáró bíróság: