Folytatódik az élettársa megölésével vádolt férfi tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 28., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint az 56 éves nyárlőrinci férfi és az ügy sértettje hirdetés útján ismerkedtek meg egymással és Szabadszálláson létesítettek élettársi kapcsolatot.

Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, a vádbeli cselekményig több alkalommal előfordult, hogy az ismerősei által határozott természetűnek és hirtelen haragúnak ismert sértett elküldte magától a vádlottat, szemére vetve, hogy nem dolgozik és rendszeresen italozik. A viták során tettlegességre egyik fél részéről sem került sor. Mivel a vádlottnak nem volt hová mennie, közterületeken vagy alkalmi szállásokon aludt.

Az ilyen alkalmak után általában rövid időn belül kibékültek és a vádlott visszaköltözött a sértetthez, aki súlyos fokú ízületi megbetegedései miatt a ház körüli teendők elvégzésében rendszeres segítségre szorult.

2016. december 23. napján a vádlott és a sértett ismét összevesztek, a sértett a vádlottnak felrótta, hogy „élősködik” és felszólította, hogy hagyja el az otthonát.

A vádlott a vita és az általa megalázónak érzett bánásmód miatti dühében úgy érezte „betelt a pohár,” kiment a nappaliból a konyhán keresztül az éléskamrába, ahol a szekrény fiókjában lévő szerszámok közül magához vett egy 33,4 cm hosszúságú, 832 gramm tömegű, fémfejjel ellátott fanyelű kalapácsot.

Ezután a vádlott a nappaliba visszatérve a neki háttal a kanapén ülő, 70. életévét betöltött sértett mögé lépett és a kalapácsot jobb kezében felemelve legalább két alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett koponyájára a kalapács fejének tompa végével, melyektől perceken belül bekövetkezett a sértett halála.

A Főügyészség fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a vádlottal szemben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: