Kezdődik a kollégáját bántalmazó férfi tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 29., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a 40 éves vádlott és a sértett kollégák voltak, köztük a munkatársi kapcsolaton kívül sem baráti, sem haragos viszony nem áll fenn.

A cég 2016. október 7. napján az esti órákban zenés, táncos zárt körű rendezvényt tartott dolgozói számára egy kecskeméti cukrászdában, ahol számos munkatársuk mellett mind a sértett mind a vádlott megjelent.

A szórakozás közben a vádlott mintegy két liter bort és kétszer 4 cl. pálinkát fogyasztott, melytől közepes fokú, míg a sértett az általa megivott kb. három 5 cl-es tömény italtól, 1-2 pohár bortól és pezsgőtől enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotába került.

Az este folyamán a vádlott táncolt és beszélgetett a sértett barátnőjével is, ami miatt a sértett féltékeny lett és szóvá tette a vádlottnak, hogy hagyja békén a barátnőjét. Ezen kisebb szóváltás alakult ki közöttük, majd a sértett felvetette, hogy beszéljék meg kint a szórakozóhely előtt a dolgot. Kb. 21. óra előtti időben a sértettnél erősebb fizikumú, rendszeres kardió boxedzésre járó vádlott kiment a kávézó előtti területre, ahová a sértett is követte és rövid szóbeli vitájuk közben a vádlott felé haladva mintegy 1méter távolságra megközelítette őt.

Ekkor a vádlott jobb öklével, közepeset meghaladó erővel arcon ütötte a sértettet, aki ennek hatására tompítás nélkül hanyatt esett és fejének hátsó részét a betonos aljzatba ütötte, melytől eszméletét azonnal elveszítette.

A szórakozóhely előtt tartózkodó munkatársak a sértett állapotát észlelve azonnal gondoskodtak a mentők értesítéséről, akik nevezettet kórházba szállították. A sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: