TANÚK KIHALLGATÁSÁVAL FOLYTATÓDIK A PSZICHOAKTÍV ANYAGGAL VISSZAÉLÉSSEL ÉS MÁS BŰNCSELEKMÉNYEKKEL VÁDOLT KECSKEMÉTI VÁDLOTTAK BÜNTETŐÜGYE

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 7., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
pszichoaktív anyaggal visszaélés
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
II. emelet 229.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint az I. r., II. r., III. r., IV. r., V. r. és VI. r. vádlottak 2013. július 16. napját közvetlenül követő időben abban állapodtak meg, hogy anyagi haszonszerzés céljából új pszichoaktív anyagot fognak terjeszteni. A megállapodásuknak megfelelően az új pszichoaktív anyag terjesztését a vádlottak a saját tartózkodási helyükön bonyolították le, a lakásukhoz érkező vevőket az éppen otthon tartózkodó bármelyik vádlott kiszolgálta, valamint új pszichoaktív anyag hiánya esetén a vevőket egymáshoz irányították.

A VII. r. vádlott 2013. november és 2014. június hónap közötti – pontosabban meg nem határozható – időben legalább 4 alkalommal, összesen 100 gramm mennyiségben zsálya fantázianevű új pszichoaktív anyagot, valamint több – pontosan meg nem határozható – alkalommal, összesen legalább 35 gramm mennyiségben JVH fantázianevű új pszichoaktív anyagot vásárolt a IX. r. vádlottól azzal a céllal, hogy azt anyagi haszonszerzés végett tovább értékesítse. A VII. r. vádlott 2014. év februárjától az új pszichoaktív anyagok I. és III. r. vádlottak részére történő szállítását és átadását akként szervezte meg, hogy a megrendelt mennyiséget átadta a VIII. r. vádlott részére, aki azt eljuttatta a megrendelőhöz. A VIII. r. vádlott maga is új pszichoaktív fogyasztónak tekinthető.

A IX. r. vádlott lakóhelyén értékesített új pszichoaktív anyagot.

A X. r., a XI. r., valamint a XII. r. vádlottak is 2013. évben – pontosabban meg nem határozható időpontban – abban állapodtak meg, hogy anyagi haszonszerzés céljából új pszichoaktív anyagot fognak terjeszteni. A megállapodásuknak megfelelően az új pszichoaktív anyag terjesztését a vádlottak a saját tartózkodási helyükön bonyolították le, a lakásukhoz érkező vevőket az éppen otthon tartózkodó bármelyik vádlott kiszolgálta.

A XIII. r. vádlott lakóhelyén a nyomozó hatóság a házkutatás során növényi ágvégződést talált.

Az ügyészség az I-XII. r. vádlottak esetében fegyház fokozatban, XIII. r. vádlott esetében fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A tárgyalás tanúkihallgatással folytatódik.

2017. június 7. és 8. szerda és csütörtök 8 óra 30 perc

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: