FOLYTATÓDIK A KOLLÉGÁJÁNAK BÁNTALMAZÁSÁVAL VÁDOLT ROMÁN FÉRFI TÁRGYALÁSA

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 30., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
halált okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 27.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a román állampolgárságú vádlott öt év óta jár át Magyarországra, ahol – Szabadszálláson - a tavasztól őszig terjedő időszakban idényjellegű mezőgazdasági munkát végzett. A vádbeli időszakban a munkáltatója tulajdonában álló családi házban lakott barátnőjével. Itt rajtuk kívül további kb. 10-12 fő romániai illetőségű alkalmi munkás került elszállásolásra. Közöttük volt az 57 éves, román állampolgárságú sértett is, aki rendszeresen italozott és időnként előfordult, hogy annyira lerészegedett,hogy nem tudott másnap dolgozni menni. A sértett és a vádlott között a vádbeli cselekmény előtt komolyabb vita, tettlegesség nem fordult elő.

2016. július 23. napján a sértett a lakásban maradt, mivel nem érezte jól magát, azonban a nap folyamán nagyobb mennyiségű bort fogyasztott, amitől az esti órákra erősen leittasodott.

Aznap a vádlott sem ment dolgozni, napközben a városban járt, majd a késő délutáni óráktól szobájában egy barátjával italozni kezdett,miközben kb. 0,5 dl sört és 1 liter bort fogyasztott el.

Az esti órákban a többiek is hazaérkeztek a munkából, megvacsoráztak, majd 22.00. óra körüli időben nyugovóra tértek. Mivel a vádlott még ekkor is hangosan hallgatta a zenét a szobájában, átjött hozzá a munkások felügyeletével megbízott kollégája azzal, hogy vegye halkabbra a zenét, mert a többiek pihennének. Ezen hangos szóváltás indult közöttük, a vádlott fenyegetőzni kezdett, hogy idehívja a helyi cigányokat és megölnek mindenkit, majd indulatosan kiment az utcára, ahová barátnője, is követte.

Az utcán a vádlott és barátnője között is vita robbant ki, amelynek során a vádlott megpofozta a nőt. A vita hangjaira kiment az utcára a sértett is, aki a nő védelmére kelt és próbálta a vádlottat csitítani, illetve közéjük állni, azonban a vádlott dühében jobb öklével egy nagy erejű ütést mért a sértett arcára, aki ettől a járdán hanyatt esett. Ezután asértett felült a földön, de mielőtt még feltápászkodhatott volna, az edzőcipőt viselő vádlott jobb lábbal, nagy erővel arcon rúgta, melytől a sértett visszahanyatlott és eszméletét vesztette, majd rövid idő elteltével elhunyt.

A tárgyaláson – a bizonyítás alakulásának függvényében - a perbeszédekre és ítélethirdetésre is sor kerülhet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: