Folytatódik a szomszédja fejbe lövésével vádolt, korábban emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlott büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 7., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a vele jó viszonyban lévő sértett között vita alakult ki, mert a sértett a tulajdonában álló földterületet nem kívánta eladni a vádlottnak.

A vádlott emiatt indulatba jött és a sértettet egy-másfél méter távolságból, hátulról tarkó tájékon fejbe lőtte. A lövés következtében a sértett elesett, de eszméletét nem vesztette el, ugyanakkor az előzményekre nem emlékezett, magát rosszul érezte.

A történtek után a vádlott és a sértett testvére a sértettet közösen az orvosi ügyeletre szállították. A sértett az orvosi ellátás eredményeként életben maradt. A sértett sérülésének tényleges gyógytartama hat hónap volt, azonban a vádlott cselekményével maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást idézett elő a sértett egészségi állapotában. A vádlottat az 1980-as években emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélték, melyből feltételesen szabadult.

Ítélethirdetés nem lesz.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: