KEZDŐDIK A KÉSELÉSBE TORKOLLOTT CSALÁDI VITA TÁRGYALÁSA

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 27., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a sértettnek 3 kiskorú gyermeke van állami gondozásban, ahonnan csak az ünnepekre jönnek látogatóba.

2016. március 27. napján, a reggeli órákban - húsvéti ünnepre - a sértett édesapjához, Szalkszentmártonba érkezett a sértett három kiskorú gyermeke.

Ezen a napon a gyermekek láthatása végett a lakásba érkezett a vádlott, a sértett és más rokon is. A család közös ünneplésre készült, a férfiak beszélgettek, italoztak.

A délelőtt folyamán a sértett és az édesapja között vita támadt, mely dulakodásba torkollott. E vitába és tettlegességbe beavatkozott a sértett testvére, a vádlott is.

Ennek során a sértettet ököllel megütötte a vádlott és az apa is. Mindeközben a vádlott is ütést mért a sértettre, sőt dulakodás is volt közöttük.

A bántalmazás hatására a sértett hazaindult, viszont előtte kérte a konyhában lévő gyerekeit, hogy menjenek vele. A gyerekei azonban nem akartak vele menni. Ez is hangos szóváltást eredményezett a konyhában, melybe a vádlott is beavatkozott oly módon, hogy a sértettel kiabált, veszekedett, dulakodott.

Mivel a sértett erősködött, hogy a gyerekei menjenek vele, ezért a vádlott megütötte a sértettet a tarkójánál, majd amikor az ütés hatására a sértett az egyensúlyát elvesztette, akkor a sértett ruháját a bal kezében marokra fogva őt felállította a vádlott, a konyhafiókból elővett és a jobb kezében, kisujj felőli pengetartással tartott, 22,4 cm pengehosszúságú késsel, közepes erővel a mellkasánál a sértettet megszúrta.

A szúrás miatt a sértett összeesett, majd őt a vádlott az udvarra kihúzta, a vádlott a sértett mellkasából a kést kivette.

10 óra 55 perckor a vádlott telefonon értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett el, mely az azonnal érkező orvosi szaksegítség hiányában halállal végződhetett volna.

A vádlott előzetes letartóztatásban van.

A tárgyaláson – a bizonyítási eljárás eredményéhez képest – ítélethirdetés is lehet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: