Folytatódik a csalással vádolt vádlottak büntetőügy

Tárgyalás időpontja: 
2016. december 7., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
salás bűntette, fogolyszökés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
131. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a 36 éves tiszakécskei I. r. vádlott, és a 37 éves tiszaugi II. r. vádlott 2015. szeptember 2. napját megelőző időszakban I. r. vádlott kezdeményezésére megbeszélték, hogy a II. r. vádlott ráveszi a 35 éves lakiteleki III. r. vádlottat arra, hogy a sértettet felhívja telefonon és egy 300.000,- forint összegű tartozás megadására szólítja fel. Ennek megfelelően a III. r. vádlott felhívta telefonon a sértett, és kérdezte, hogy mikor adja meg a 300.000,- forintos tartozását. A sértett azt gondolta, hogy más személy megbízásából hívták, így a valójában nem létező tartozásnak megfelelő összeget még aznap átadta a III. r. vádlottnak. A sértett az I. r. vádlottól kért segítséget, aki így elkísérte a találkozóra.

A vádlottak az átvett összeget elosztották maguk között.

2015. szeptember 16. napján reggel a nyomozó hatóság házkutatást tartott az I. r. vádlott tartózkodási helyén, majd az őrizetbe vételéről határozott. Az I. r. vádlott az őrizetből megszökött, majd a rendőrőrs helyszínre érkezett erősítése fogta el.

Az ügyészség az I. r. vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, a II. r. vádlott vonatkozásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, a III. r. vádlott vonatkozásában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A tárgyalás tanúk kihallgatásával folytatódik. Ítélethirdetés nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: