Folytatódik a maradandó fogyatékosságot okozó munkahelyi balesettel vádolt férfi tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2016. december 2., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 126.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott egy hőre lágyuló polimer alapanyagok felhasználásával fröccsöntés technikával különböző műanyag termékeket gyártó Kft. ügyvezetője, amely telephelyén a sértett 2013. augusztus 29. napján reggel 6 óra előtt munkavégzésre megjelent. A sértett feladata a kész termékeknek a gépről történő levétele és a csomagolása lett volna.

A Kft. egy másik dolgozója a gépeket mutatta meg a sértettnek, amikor az egyik műanyag fröccsöntő gép beömlő csatornája és a fúvókája a megolvadt műanyagtól eldugult, ezért a sértettel megpróbálták a dugulást megszüntetni.

Amikor a sértett a gép végtermék kiadó nyílásába behajolt, és egy fogóval megpróbálta a dugulást okozó megszáradt műanyagot eltávolítani, a gép nagy nyomással a sértett arcára, kezére és ruhájára lövellte a részben megszilárdult, részben folyékony műanyagot.

A munkahelyi baleset következtében a sértett 8 napon túli, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint a vádlott bűnügyi költségek megfizetésére kötelezésére tett indítványt.

A tárgyalás tanúkihallgatással folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: