Kezdődik a rablás bűntettével vádolt férfi büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 23., szerda 13.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott (21 éves kecskeméti férfi) 2016. március 13. napján 18 óra 00 perc és 2016. március 14. napján 8 óra 30 perc közötti időben a kerítésen átmászva bement a 86 éves sértett udvarába, majd ajtófeszítés módszerével bement a lakóházba. A házban kutatást végzett, mely során a sértett felébredt, és megzavarta a vádlottat.

A vádlott a sértettet ezt követően bántalmazta, fellökte, illetve a bal felkarján a kezét megszorította, az ágyra lökte, majd jogtalan eltulajdonítás végett magához vette a sértett tulajdonát képező ingóságokat, összesen 14.150,- forint kárt okozva.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett élemedett korára tekintettel a cselekménnyel kapcsolatban védekezési képessége súlyos fokban korlátozott volt.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben – többek között – fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A tárgyaláson iskolai tanulók is részt vesznek a „Nyitott bíróság” program keretében.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: