Kezdődik az állatkínzás bűntettével vádoltak büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 23., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
állatkínzás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 133.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak a (egy 33 éves férfi, illetve egy 33 éves nő) a közös lakóhelyükül szolgáló ingatlanban összesen 8 Cane corso fajtájú, valamint egy keverék kutyát tartottak.

A vádlottak az állatok ellátásáról, azok gondozásáról, élelmezéséről, itatásáról, állatorvosi ellátásáról huzamos időn keresztül nem gondoskodtak, és azoknak megfelelő – az időjárási viszontagságok ellen védő – fedett helyet sem biztosítottak.

Az ellátatlanság miatt az egyik kutya elpusztult, valamint az ellátatlanság, az élelem és ivóvíz hiánya miatt a többi kutya elhullása is rövid időn bekövetkezett volna.

A vádlottak közvetlen szomszédjai észlelték a kutyák helyzetét, és többször felszólították a vádlottakat a kutyák megfelelő gondozására, azonban a felszólítások eredménytelensége folytán a helyi önkormányzathoz fordultak segítségért.

A vádlottak erről tudomást szereztek, és a kutyákat ismeretlen helyre szállították. Az ott hagyott Cane corso kan kutyát a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai telephelyükre szállították.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a vádlottak bűnügyi költségek megfizetésére kötelezését indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: