Kezdődik az utcai rablással vádoltak büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 14., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 122.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak 2015. július 10. napján 23 óra 30 perc körüli időben Kecskeméten, a Noszlopy Gáspár Parkban található autóbusz pályaudvaron észlelték, hogy a sértett jelentős mennyiségű készpénzt tart magánál, ezért elhatározták, hogy megszerzik, és maguk között elosztják.

A vádlottak a pályaudvarról elinduló, és a Bethlen körúton a Rákóczi út irányába haladó, erősen ittas állapotban lévő sértettet követni kezdték. A Bethlen körút túloldalára áttérve megkísérelték útját állni, majd amikor a sértett a buszpályaudvar irányába visszafordult, ismét a nyomába eredtek, miközben több alkalommal azt kiabálták felé, hogy álljon meg.

A Nagykőrösi utcával szemben lévő autóbusz megállóhoz érve a III. rendű vádlott a sértettet megragadta és a földre rántotta, majd a földön fekvő sértettet mindhárom vádlott rugdosni kezdte. A sértetten lévő inget letépték, majd a sértett pénztárcáját, mintegy 60.000,- forint készpénzzel együtt eltulajdonították.

A sértett a vádlottak által elkövetett bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: