Folytatódik a gyermeke sérelmére elkövetett emberölési kísérlettel vádolt lajosmizsei férfi tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2016. szeptember 26., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatódik annak a 31 éves férfinek a tárgyalása, akit gyermeke sérelmére elkövetett bűncselekménnyel vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott lajosmizsei otthonában élt a 2014-ben született kislányával, valamint szüleivel és testvérével egy lakrészben. Élettársa 2015 májusában elhagyta őket, amit a vádlott nem tudott feldolgozni és rendszeres drogfogyasztóvá vált. A bűncselekmény elkövetése előtt négy napig kristályt szívott fel, amitől hallucinált, ideges és feszült volt. Úgy vélte családtagjai meg akarják ölni.

Szeptember 10. napján a reggeli órákban magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal a bal karjával magához ölelt kislányának mellkasára legalább négy szúrást adott le, majd ezt követően három szúrást ejtett saját mellkasán.

A kislány a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a szakszerű orvosi ellátás következtében életben maradt. A vádlott testüregébe a kés nem hatolt be, amikor magát megsebesítette.

A vádlott cselekményét szülei észlelték és a kést a kezéből kicsavarták. Értesítették a mentőket és a rendőrséget, majd a gyermeket a körzeti orvoshoz vitték, ahol azt állították, hogy üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel, hogy a sérülések szúrt-metszett jellegűek, ezért azokat csupán letapasztotta. Miután a gyermek vért hányt, hozzá mentőt hívtak és így került a Szegedi Klinikára.

Az ügyészség az előzetes letartózástatában lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A tárgyaláson várhatóan ítélethirdetésre is sor kerül.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: