Kezdődik az idős nő megölésével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt férfi büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2016. június 21., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott ismeretlenül maradt társával 2013. május 18. napján Kecskeméten, az éjszakai órákban ablakrács elvágásának módszerével behatoltak egy egyedül élő, 84 éves sértett házába. A vádlott és társa a sértettet megkötözték, száját bekötötték, a lakását értékek után kutatva felforgatták, majd összesen 93.600.- forint értéket eltulajdonítottak, illetve 84.418.- forint rongálási kárt okoztak. Távozásuk előtt a sértettre a lakását rázárták kívülről, a telefon zsinórját és a redőny gurtniját elvágták.

A vádlott és ismeretlenül maradt társai 2013. október 9. napján Kecskeméten, az éjszakai órákban hamis kulcs használatával behatoltak egy egyedül élő 79 éves sértett házába. A sértettet megkötözték, fenyegették, a lakását átkutatták, és onnan 100.000.- forint készpénzt tulajdonítottak el. Az elkövetők távozáskor a sértettet a lakásba bezárták, a telefon vezetékét és a redőny gurtniját elvágták. A sértett a cselekmény folytán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott és az eljárás során ismeretlenül maradt társa 2013. november 7. napján Kecskeméten, a kerítésen át bemászott egy egyedül élő, 88 éves sértett kecskeméti családi házának udvarába, majd a konyhaablakon keresztül bemásztak a házba, ahol értékek után kutattak. A felébredő sértettet megkötözték, legalább közepes erővel ököllel többször megütötték a fején annak érdekében, hogy árulja el, hol tartja a pénzét. A lakásból 181.800.- forint értéket tulajdonítottak el, rongálással 3.700.- forint kárt okoztak. A sértett a bántalmazás következtében koponyaűrön belüli, közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett el, majd hosszú kórházi ápolásra szorult, és 2014. június 1. napján meghalt.

A vádlott előzetes letartóztatásban van. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: