Folytatódik a kábítószer-kereskedéssel vádolt bajai testvérpár büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2016. május 13., péntek 11.00
Ügy tárgya: 
kábítószer- kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
fszt. 10. (fszt. 12.)
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A bajai illetőségű vádlottakat – többek között - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádirat lényege szerint az I.r. vádlott 2012. évtől kezdődően Baján kábítószer tartalmú anyagok terjesztéséből, értékesítéséből szerzett jövedelmet.

2013. évtől kezdődően már nemcsak több fajta kábítószer-tartalmú anyagot, hanem új pszichoaktív anyagokat is értékesített, terített Baján és környékén.

Amikor 2013. november 7. napján új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt előzetes fogva tartásba került, a kábítószer- és új pszichoaktív anyagok terjesztését, értékesítését a testvére, a II.r. vádlott vette át.

Az I.r. vádlott 2014. február 5. napján szabadult az előzetes letartóztatásából.

A vádlottak 2014. február 5. napjától a 2014. szeptember 12-i elfogásukig - anyagi haszonszerzés végett - a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok értékesítésében, terjesztésében megállapodtak, azt szervezetten követték el oly módon, hogy az I.r. vádlott szerezte be ezen anyagokat. Eleinte az I.r. vádlott vette fel a rendelések nagy részét és a II.r. vádlott főleg a kiszállításban vett részt, majd 2014. júniusától a rendelést már mindkét vádlottnál is le lehetett adni és egymás tevékenységéről tudva, közösen terítették a kábítószereket és az új pszichotróp anyagokat.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: