Kezdődik az idős emberek sérelmére elkövetett rablással vádolt férfiak büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2016. április 4., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint az I. r. vádlott 2015. február 15. napján, Kecskeméten, a Festő utcában kinyitotta egy személygépkocsi ajtaját, melyben egy férfi ült a vezető ülésen. A jármű jobb oldali első üléséről elvett egy táskát, amit a vezetőülésen ülő férfi megpróbált megakadályozni, azonban a vádlott olyan erővel fogta és húzta, hogy a táska pántja elszakadt, a sértett válla pedig megrándult. Ezalatt az I. r. vádlott bűntársa, a III. r. vádlott a közelben figyelt.

2015. február 15. napján a III. r. vádlott egy játszótéren elhaladó nő jobb kezéről lerántotta annak táskáját, majd elmenekült.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy az I. r. vádlott 2015. február 17. napján egy 74 éves nőt hátba ütött, majd a kezéből a táskáját kitépte.

2015. február 18. napján az I. és a II. r. vádlottak egy idős sértett válláról tépték le a táskáját olyan erővel, hogy a sértett el is esett.

Az ügyészség a vádlottakat azzal is vádolja, hogy 2015. február 18. napján egy 70 éves, mozgásában erősen korlátozott férfi kezéből kirántották a táskát, minek hatására nevezett elesett és könnyű sérüléseket szenvedett.

A vád tárgyát képezi a fentieken túl az is, hogy az I. és a II. r. vádlottak 2015. február 19. napján egy 89 éves férfit az utcán megtámadtak és a táskáját kezéből kiszakították.

A vádirat összesen 8 bűncselekményt ró a vádlottak terhére, melyeket részben együtt, részben pedig külön-külön valósítottak meg.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Sárközy Szabolcs
sajtószóvivő

Elérhetőségek:
+36-20-3730790
sarkozysz@kecskemetit.birosag.hu

Eljáró bíróság: