Kezdődik a szabadszállási „bevonuló bulin” történt verekedés tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2015. június 23., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
fszt. 10. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az I. r., II. r., III. r. és IV. r. vádlottak 2013. augusztus 5. napján egy szabadszállási ingatlan udvarán úgynevezett „bevonuló” bulit tartottak, annak apropóján, hogy a III. r. vádlott másnap büntetés-végrehajtási intézetben kezdte meg büntetése letöltését. A bulin a vádlottakon kívül több személy is – köztük K. F. sértett is – részt vettek.

Az ittas állapotban lévő I. r. vádlott egy korábbi sérelem miatt ököllel megütötte K. F. fejét, melynek során legalább 8 ütést mért a sértettre. A II. r. vádlott a menekülő sértettet ököllel szintén több alkalommal megütötte. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Amikor gépkocsijával el akarta hagyni a helyszínt, akkor az I. r., II. r., III. r. és IV. r. vádlottak a mozgásban lévő gépjármű tetejét és oldalát kézzel és vascsővel ütötték, illetve lábbal rugdosták, melynek következtében a jármű több helyen is megsérült. A rongálás során 581.000 Ft kár keletkezett.

Miután K. F. sértett a helyszínről eltávozott a III. r. vádlott szidalmazni kezdte a vele haragos viszonyban lévő VI. r. vádlottat, aki ekkor telefonon a helyszínre hívta testvérét az V. r. vádlottat. Ezt követően az I., II. r. és III. r. vádlottak kezükben egy vascsővel, egy viperával és egy karddal még V. r. vádlott egy faütővel, VI. r. vádlott pedig egy viperával felfegyverkezve egymást szidalmazták. A szóváltást követően verekedés tört ki, melynek során a II. r. vádlott a VI. r. vádlott irányába egy téglát dobott, mely a vádlottat a fején eltalálta, ezt követően pedig a III. r. vádlott egy vaspumpával próbálta megütni. V. r. vádlott a kezében lévő faütővel megütötte III. r. vádlottat, majd az I. r. vádlottat is. VI. r. vádlott a viperával az I. r. vádlottat szintén megütötte, a II. r. vádlott pedig T. R. sértettet ütlegelte egy viperával.

Mindeközben a IV. r. vádlott az I. és a II. r. vádlottaknak követ és üvegpalackokat adott, hogy a velük szemben álló V. és VI. r. vádlottakat megdobálják. A bántalmazás során az I. r., a III. r., a VI. r. vádlottak, valamint T. R. sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

Az I. r. vádlott a fenti eseményeket követően ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit, melynek során szándékosan nekiütközött VI. r. vádlott használatában lévő ingatlan drótkerítésének, valamint az ehhez támasztott kerékpárnak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: