Kezdődik az áruházi rablással vádolt nő büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2015. május 21., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 124.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2014. november 25. napján 06 óra 33 perc körüli időben Kecskeméten, az egyik áruházban a nála lévő piros színű – nem átlátszó – nejlon táskába jogtalan eltulajdonítási szándékkal berakott 10 doboz fogkrémet és 1 db mosószert, mindösszesen 9.750,- Ft értékben.

Az áruházban alkalmazottként dolgozó sértett – aki a vádlottat korábbi, hasonló cselekménye folytán már ismerte – a pénztárhoz beálló vádlott mellé lépve a táskában lévő árucikkek eredete felől érdeklődött. A vádlott a sértett kérésének nem tett eleget, hanem a fenti eltulajdonított árucikkekkel az üzlet kijárata felé indult. A sértett a vádlottat az üzlet előterében ismét felszólította, mutassa meg a táskában lévő árucikkeket, illetve igazolja azok eredetét. A sértett ekkor a vádlott kezében lévő táskát megfogta, erre a vádlott jobb kezét ökölbe szorítva, a lopott dolog megtartása érdekében a sértettet bal arcfelén ököllel megütötte. A sértett a táskát maga felé húzva a táska füle elszakadt, így a táska – az eltulajdonított árucikkekkel – a sértett kezében maradt, a vádlott azt hátrahagyva az üzletből távozott.

A sértett a bántalmazás következtében a bal arcfélen, a nyak és a fül környezetében bőrpír folytán – mely a 4 órával később foganatosított ambuláns vizsgálatkor már csak a bal arcfélen, az állkapocscsont felső szárának környezetében külsérelmi nyom nélküli fájdalmasságban nyilvánult meg – 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el.

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: