Kezdődik a kunfehértói tömegverekedés tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2015. április 28., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2014. május 31. napjáról június 1. napjára virradó éjszaka folyamán B. J.-vel és M. R.-rel közös szórakozott, ennek során először Kiskunhalason italoztak, majd gépkocsival a Kunfehértó, Strandfürdő 1178 szám alatt található Nádas büféhez utaztak, ahol nyilvános rendezvény, diszkó volt. A vádlott és társai 2014. május 31. napja, 22 óra 30 perc és 24 óra közötti, pontosabban meg nem állapítható időpontban érkeztek meg a szórakozóhelyre.

A vádlott és társai az italozást itt is folytatták és az elfogyasztott nagyobb mennyiségű tömény szeszes ital miatt ittas állapotba kerültek. A vádlott és két társa az ittasságuk miatt minden ok nélkül provokálni kezdték a szórakozóhelyen csaposként dolgozó S. T.-t és a baráti köréhez tartozó, Kecelről érkezett fiatalemberekből álló társaságot az alábbiak szerint:

B.J. 2014. június 1. napján, 04 óra körüli időben szidalmazni és sértegetni kezdte S. T.-t, megragadta a felsőruházatának gallérját és rángatni kezdte. Ekkor S. T. védelmére kelt egyik ismerőse, H.Á. aki rászólt B. J.-re. Ezután B. J. és a vádlott H. Á. ellen fordultak, szidalmazni, provokálni kezdték, majd támadóan megindultak a sértett felé. B. J. a pultról több sörös üveget is felkapott és azt H. Á. felé hajította, azonban az üvegek nem találták el a sértettet. B. J. ököllel kétszer megütötte a sértett fejét.

A sértett bántalmazását észlelte a szórakozóhelyen tartózkodó M. N. sértett is, aki békítő szándékkal B. J.-hez lépett és megfogta a vállát. Ekkor a vádlott egy alkalommal, nagy erővel minden előzmény nélkül tenyérrel megütötte a láthatóan ittas M. N. sértett bal halántékát. A letaglózó erejű ütés következtében a sértett tompítás nélkül elvágódott és fejének jobb oldalát beverte a tánctér betonjába, aminek következtében elvesztette az eszméletét. M. N. sértettet a helyszínen tartózkodó ismerősei ezután felemelték és egy székre ültették, ahol visszanyerte emlékezetét. A sértett rosszullétét észlelve azonban egy közeli nyaralóba kísérték, majd gépkocsival beszállították a kiskunhalasi kórházba.

A vádlott és társai időközben sem hagytak fel az agresszív magatartásukkal, és többször ököllel megütötték H. Á.-t, aki emiatt a földre került. A vádlott és B. J. a földre kerülő sértettet tovább bántalmazta, több alkalommal megütötték és megrúgták.

H. Á. bántalmazása után a vádlott, B.J. és M. R. I. Zs-t kezdte bántalmazni, ütlegelni amit észlelt a sértett is és a földről felkelve I. Zs. védelmében egy alkalommal ököllel megütötte a vádlott fejét.

A helyszínen kialakuló tömegverekedésről a rendezvényen biztonsági őrként dolgozó egyik személy értesítette a rendőrséget, a helyszínre érkező rendőrök igyekeztek a verekedést félbeszakítani, de a vádlott és társai újra és újra támadtak. Ennek során a vádlott az intézkedő rendőrök jelenlétében, az igazoltatása során Cs. Zs.-hez lépett és minden előzmény nélkül ököllel megütötte a bal halántékát, amitől nevezett a földre került.

Végül jelentősebb rendőri erők bevonásával sikerült a további tettlegességet megakadályozni, majd az intézkedő rendőrök a és két társát előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.

A bántalmazás következtében M.N. sértett életveszélyes agyi sérülést szenvedett.

A Főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: