Folytatódik a nagymamáját megölni szándékozó férfinek és bűntársának büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2015. április 23., csütörtök 13.30
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatódik annak a 20 éves kiskunhalasi férfinek és 15 éves barátnőjének a büntetőpere, akiket emberölés bűntettének kísérletével vádol a Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a fiatalkorú kiskunhalasi lány (II.r. vádlott) 2013 őszén ismerkedett meg egy 20 éves férfivel (I.r. vádlott), akitől 2014 tavaszán teherbe is esett. A lányt gyámként a nagyanyja nevelte, de gyakran voltak köztük viták a fiatalkorú viselkedése miatt. A 69 éves nagymama ellenezte a fiatalok kapcsolatát, mert a lány magatartása megváltozott, kimaradt az iskolából és hazudozni kezdett. A lány 2014 áprilisától már többször említette barátjának, hogy a nagyanyját meg kellene ölni, de kezdetben a férfi nem foglalkozott ezzel.

2014. július 16-án a II.r. vádlott ismét összeveszett a nagyanyjával, ami miatt egy internetes közösségi portálon azt írta az I.r. vádlottnak, hogy már tényleg jó lenne, ha a nagymama nem élne. Az I.r. vádlott azt válaszolta, hogy eleget tesz a kérésnek és „lekéseli” az idős asszonyt. A vádlottak egymással chatelve részletesen előre eltervezték az ölés részleteit is. A megbeszélésnek megfelelően az I.r. vádlott – aki fejére fekete kapucnit húzott, az arcát egy sötét sállal takarta el és kesztyűt is viselt – magához vett egy 16,5 cm pengehosszúságú kést és július 17-én, hajnali 1 óra körül elindult a barátnője és a sértett otthonához.

1 óra 40 perc körül a II.r. vádlott jelzett, hogy nagyanyja elaludt, ezért az I.r. vádlott a szándékosan nyitva hagyott ajtón keresztül behatolt a lakásba és az alvó sértetthez ment. A II.r. vádlott lehúzta a WC-t, hogy a zaj elnyomja az ölés hangjait Ekkor az I.r. vádlott még egyszer megkérdezte barátnőjét, hogy tényleg ölje-e meg az idős asszonyt, melyre a lány határozott igennel felelt. Az I.r. vádlott ezután a sértett ágyához lépett és őt marokra fogott késsel kétszer nyakon szúrta. A sértett sikoltva felébredt és el akarta kapni a kést, ekkor az I.r. vádlott még kétszer megszúrta az asszony hátát, ami miatt a kés pengéje eltörött.

Mindezek után az I.r. vádlott a kés kezében maradt részét eldobta és elmenekült a helyszínről. A késelést végignéző II.r. vádlott pedig telefonon értesítette a mentőket és a rendőröket, hogy nagyanyját egy ismeretlen személy támadta meg. A sértett a nyakán, hátán és a kezén számos súlyos, szúrt sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A tárgyaláson perbeszédek és ítélethirdetés is elképzelhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: