Folytatódik a volt pártfogó felügyelőnek és társainak a tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2015. január 13., kedd 09.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 110. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és az ügy egyik  sértettje az 1990-es évek eleje óta éltek együtt, majd a 2000. évben házasodtak össze. Kapcsolatukból négy gyermek született, köztük a vádbeli időpontban 20 éves sértett.
A vádlott italozása, illetve a házastársak kölcsönös féltékenysége miatt viszonyuk fokozatosan megromlott, majd 2013. október folyamán a vádlott el is költözött a család által bérelt kiskunfélegyházi lakásból.
Időközben mind a város területén másik lakást bérlő vádlott, mind felesége új kapcsolatot létesített. Miután a vádlott tudomást szerzett felesége  kapcsolatáról, haragra gerjedt és folyamatosan próbálta elérni, hogy béküljön ki vele, éljenek újra együtt. A sértett időlegesen megszakította barátjával a viszonyt, időnként a vádlottal is találkozott illetve üzenetet váltott, azonban nem kívánta vele az életközösséget helyreállítani.
2014. április 13. napján a vádlott a délelőtt folyamán lányaival találkozva tudomást szerzett arról, hogy felesége újra együtt van a barátjával, melynek hatására italozni kezdett és ismét feléledt benne az irántuk érzett harag. Ezután SMS-eket írt a sértettnek, melyekben azzal fenyegette őket, hogy „vérfürdőt” rendez, nem hajlandó elválni és pokollá teszi az életüket. A délelőtt folyamán  a vádlott fia mobiltelefonján többször beszélt édesapjával, próbálta őt békíteni, de a vádlott a fiával szemben is elutasító volt, mondta neki, hogy csalódott benne is, „befeni a kést és jön.”
A déli órákban a vádlott találkozott barátnőjével, aki közölte, hogy szakít vele. Ekkor a közepes fokban ittas vádlotton végletesen elhatalmasodott az elkeseredés és az indulat, melynek hatására lakásán magához vett egy jól élezett 12,2 cm pengehosszúságú, műanyag nyelű csontozókést és röviddel 14.00. óra előtti időben elindult a felesége és gyermekei által lakott lakáshoz, ahol általa tudottan az asszony barátja is ott volt.
Miután a lakásban tartózkodók észlelték a vádlott jövetelét, az ajtót bezárták, csak a vádlott fia maradt az ajtó mögötti folyosón, a többiek a lakás belső részébe húzódtak. A vádlott csöngetésére nem nyitottak ajtót, mire a vádlott az ajtóba 3-4 alkalommal nagy erővel belerúgott, amitől az beszakadt. A vádlott fia  a vádlott bal vállát szemből jobb karjával átkarolva próbálta megakadályozni apját a lakásba történő bejutásban.
A vádlott mindenképpen be akart jutni a lakásba, melynek érdekében a bal kezében tartott kés élét közepesnél kisebb erővel a sértett nyakának jobb oldalához szorította, míg jobb kezével nyomta őt a lakás belseje felé és az ajtónyíláson belépve felszólította, hogy menjen onnan. Eközben kiabált befelé a lakásba, feltehetően felesége barátjának címezve, hogy „ Te rohadék, leszúrlak!”
A vádlott fiának sikerült a vádlottat visszalökni, majd rövid dulakodást követően elvenni tőle a kést, ami eközben a sértett bal kezének I. ujját is megvágta. A vádlott végül fia határozott felszólítására eltávozott, őt  az időközben értesített rendőrjárőr a lakótelep területéről előállította, míg fia kórházi ellátásáról a mentőszolgálat gondoskodott. A vádlottnak az ajtó rugdosása vagy az azt követő dulakodás során bal külbokája csúcsából egy kisbabnyi csontdarabka elmozdulás nélkül letörött.
A sértett a vádlott cselekménye következtében a nyak jobb oldalán 4 cm hosszúságú, legfeljebb 2-3 mm mélységű felszínes vágott sérülést, a bal kéz I. ujj tenyéri felszínén 2 cm-es vágott-metszett sérülést szenvedett, melyek gyógytartama 8 napon belüli. Súlyosabb sérülésként a felszínes nyaki visszerek megnyílását eredményező ( a ténylegesnél alig mélyebb ) vágott nyaki sérülés jöhetett volna létre, mely légembólia kialakulásának veszélye miatt közvetett életveszélyes állapotot eredményezhetett volna.
Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség  börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: