Folytatódik a „bérgyilkosságra” felbujtással vádolt férfi tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2014. december 2., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének előkészülete
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
fszt. 10. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott /38 éves hartai férfi/ V.J-t 4-5 éve ismeri, de csak ritkán találkoznak, beszélő viszonyban vannak. V. J-nek tudomása volt arról, hogy a vádlottnak vannak használt, bontásra váró autói, illetve tudott arról is, hogy W. P. és a vádlott között peres ügy van folyamatban.

2013. augusztus 18. napján (vasárnap) V.J. és J. I. - akik szintén autó alkatrészekkel üzletelnek - felkeresték a vádlottat annak érdekében, hogy tőle használt autót alkatrésznek vegyenek.

Mivel a hartai lakásán nem volt a vádlott, így a szomszéd útmutatása alapján a töltés melletti tarlón találták meg az éppen kaszáló vádlottat. A beszélgetésük során szóba került a vádlott és W. P. közötti peres ügy is.

Ekkor a vádlott közölte velük, hogy a W. P. román alkalmazottját, T. Gy. R-t kocsival egy eldugott helyre kellene vinni, rá kellene bírni egy olyan vallomásra, mely az ő számára a perben előnyös. Erről a vallomásról hangfelvételt kellene készíteni, majd "el kellene tenni láb alól" és a holttestét is el kellene tüntetni, hiszen akkor azt hinnék, hogy visszament Romániába. A megölésért 200.000,-Ft-ot hajlandó fizetni annak, aki ezt megteszi.

Amennyiben V. J. és J. I. nem vállalja a román férfi megölését, akkor pedig kérte, hogy ajánljanak neki olyan személyt, aki megbízható, aki hajlandó e román személyt megölni ennyi pénzért.

V. J-nek és J. I-nek - még ott a tarlón - a vádlott megmutatta, hogy e román személy hol lakik, elmondta, hogy egyedül él, sőt elmagyarázta az oda vezető utat is.

Közben az autó-üzlet miatt mindhárman elmentek a vádlott lakására, ahol a vádlott ismét felhozta a román személy megölésének témáját. A garázsban elővett egy kispuskának látszó tárgyat is azzal, hogy azt a személyt, aki a megölést vállalja, e fegyverrel tudja segíteni.

Közben megtekintették a vádlott használt Suzukiját is.

Másnap, hétfőn V. J. és J. I. visszamentek a használt Suzuki megvétele érdekében a vádlott lakására, Hartára. A vádlott az ügyletet azonban csak úgy volt hajlandó megkötni, hogy közben az emberölési felvetésére is megoldás születik. V. J. és J. I. számára ekkor már egyértelművé vált, hogy a vádlott komolyan gondolja e román férfi megöletését. Azt nem vállalták el, igy aztán az üzlet végül is nem jött létre közöttük.

V. J. és J. I. azonban - mivel látták, hogy a vádlott az emberölés tekintetében komolyan beszél - felkeresték T. Gy. R.-t, akinek - figyelmeztetési céllal - beszámoltak a vádlott tervéről, szándékáról.

A Főügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben.

A tárgyalás tanúk kihallgatásával folytatódik, ítélethirdetés még nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: