Kezdődik a két ember bántalmazásával vádolt férfi büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2014. október 18., szombat 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete stb.
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 110. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerin a sértett 2013. december 15. előtt a vádlott kiskunhalasi lakásán lakott albérletben. Az albérletből kifolyólag elszámolási vita alakult ki közöttük és 2013. december 15. napján délelőtt a sértett el is költözött az albérletből a testvéréhez.

A vádlott és testvére, december 15. napján a délutáni órákban felkereste a sértettet. A szobában a tartozás miatt vita alakult ki a vádlott és a sértett között. A vádlott azt akarta, hogy a sértett menjen vele, és adja át részére a nála lévő kályhacsövet és simítót, míg a sértett ezt nem akarta, így dulakodás volt közöttük, mely során egy, az asztalon álló fa gyertyatartóval is megütötte a vádlott a sértettet. Az indulat hevében a vádlott a szobából kilépve magához vette az előszobában lévő kalapácsot és csőfogót, azokat a jobb kezében összefogva ment vissza a szobába és a fotelban ülő sértettre ütött három alkalommal, nagy erővel. Az ütések a bal combját, a sípcsontját és a kezét érték.

A sértett testvére (az ügy másik sértettje) - észlelve a bántalmazást - a vádlottat lefogta, elhúzta a sértettől, majd a szobából kilökte őt az előtérbe.

A vádlottal érkező és végig csak szemlélődő vádlott testvére is mondta, hogy távozzon, őt is tessékelte ki a szobából. E közben a vádlott az előtérben tárolt szerszámos táskából magához vett egy 17 cm x 6 cm x 13,5 cm fejű és 42 cm nyélhosszúságú baltát és annak élével a bejárati ajtónál a sértett testvérének fejére ütött oldalról, közepes erővel.

Az ütés mozdulatát érzékelve nevezett az ütés elől próbált elhajolni, igy az ütés csak a jobb fülét érte. Az ütést követően szembefordult a vádlottal és próbálta a baltát a vádlott kezéből kicsavarni, így dulakodni kezdtek. Amikor a baltát sikerült vádlott kezéből kicsavarnia, akkor a vádlott és testvére elfutott a helyszínről.

A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Főügyészség felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: