Folytatódik a testi sértésekkel vádolt hajléktalan férfi büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2014. október 9., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntette stb
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 110. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2013. nyarán egy budapesti illetőségű Zrt. által bérelt és Kecskeméten található használaton kívüli ingatlan éjszakai felügyeletével volt megbízva.

2013. június 5. napján 21 óra körüli időben a sértett jogtalan eltulajdonítási szándékkal tartózkodott ezen a használaton kívüli ingatlanon, az egyik csarnokban. Épp a villany vezetékeket vágta le, amikor ezt a terület felügyeletével megbízott vádlott észlelte.

A vádlott rászólt a sértettre, hogy "mit szerelsz itt?", majd a rendőrök érkezéséig visszatartsa őt, leültette az épület elé a betonos részre. A sértett azonban kis idő múlva futásnak eredt, ezért a vádlott utána futott és amikor utolérte őt, jobb ököllel a sértett bal arccsontjára ütött nagy erővel. A sértett az ütéstől elesett, majd együtt várták meg a kiérkező rendőröket.

Az i.ü. orvos-szakértői vélemény szerint a sértett 8 napon túli, ténylegesen 6 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott 2013. október 29. napján egy hajléktalan szállón a volt élettársát is ököllel bántalmazta, melynek következtében nevezett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: