Kezdődik a testi sértésekkel vádolt hajléktalan férfi büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2014. július 1., kedd 13.30
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 110.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2013. nyarán egy budapesti székhelyű Zrt. által bérelt kecskeméti, használaton kívüli ingatlan éjszakai felügyeletével volt megbízva.2013. június 5. napján 21 óra körüli időben F. Gy. jogtalan eltulajdonítási szándékkal tartózkodott ezen a használaton kívüli ingatlanon, az egyik csarnokban. Épp a villany vezetékeket vágta le, amikor ezt a terület felügyeletével megbízott vádlott észlelte.

A vádlott rászólt F. Gy.-re, hogy "mit szerelsz itt?", majd a rendőrök érkezéséig visszatartsa őt, leültette az épület elé a betonos részre. F. Gy. sértett azonban kis idő múlva futásnak eredt, ezért a vádlott utána futott és amikor utolérte őt, jobb ököllel a sértett bal arccsontjára ütött nagy erővel. A sértett az ütéstől elesett, majd együtt várták meg a kiérkező rendőröket.

Az i.ü. orvos-szakértői vélemény szerint a sértett a bal külső szemzug szomszédságában 2 db kicsiny repesztett bőrsérülést, a bal arcgumó vetületében lágyrész zúzódását és a járomcsont törését szenvedte el.

A sérülések büntetőjogi gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 6 hét.

A vádlott és R-né D. K. sértett korábban éveken át élettársak voltak, akik 2012. évben a Kecskemét, Matkói u. 20. szám alatti hajléktalan szállóra költöztek be. 2013. márciusától a kapcsolatuk megromlott, az élettársi viszonyt is megszüntették 2013. májusában. Ezt a vádlott nehezen fogadta el, továbbra is féltékenykedett a sértettre.

2013. október 29. napján már a délutántól kezdve a sértett és a vádlott között nézeteltérés alakult ki. Kb. 22 óra 30 perckor a sértett a konyha takarítása közben együtt nevetgélt R. Gy.-vel, amit a takarításban szintén részt vevő vádlott - aki egyébként is féltékeny természetű - zokon vett. Ez tovább szította a közöttük lévő nézeteltérést. Amikor látta a sértett, hogy a vádlott már nagyon ideges, a szobájába indult, de a folyosón a vádlott a sértett után ment és bal ököllel három alkalommal a fején megütötte. Ekkor a hajléktalan szállón dolgozó F. Á. a vádlottat lefogta, igy a sértett a szobájába futott.

A vádlott azonban a fogásból kiszabadult és a sértett után ment, őt az egyik ágyra lökte és ököllel két nagy erejű ütést mért a sértett fejére és négy nagy erejű ütést a sértett bal oldalára.

A vádlottat végül a szálló dolgozói akadályozták meg a sértett további bántalmazásában.

A sértett a bántalmazás következtében - az iü. orvos-szakértői vélemény szerint - a hajas fejbőr vetületében, a bal oldali falcsonti régióban lágyrész zúzódást duzzanattal, valamint a mellkasfal lágyrész zúzódását a baloldalon a VIII-X. bordák törésével és légmell kialakulásával szenvedte el. A sérülések büntetőjogi gyógytartama 8 napon túli, életveszélyes sérülés, tényleges gyógytartam 6 hét.

A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: